Coaching

Coaching

Als privé vioolschool heb ik een uitgebreide groep kinderen die in een schoolse context verdwalen.
Dankzij de één-op-één aandacht bij Hogar Kokopelli vergroten de leerkansen enorm.
Soms voel ik in de vioolles dat extra begeleiding of coaching nuttig kan zijn. Soms heeft een kind bijna de hele les nodig om hier te ‘landen’. Als een kind zichzelf verliest op school, als het leren niet meer zo vlot gaat, of als het kannetje vol is, wordt vaak aangeraden om extra begeleiding te zoeken bij iemand die kan coachen en werken aan zelfvertrouwen, zelfbeeld, lichaamsbewustzijn, concentratie enz. We werken daar in de vioolles altijd al aan, maar een half uurtje is kort. Een paar extra sessies die wat langer duren kunnen dan de rust geven die nodig is om bepaalde stappen te zetten waar in de vioolles te weinig tijd voor is.

Na het oplopen van een hersenletsel was het voor mij heel confronterend om steeds opnieuw te merken dat ik dingen niet meer of minder goed kon. Daarnaast verkrampten mijn vingers ook op regelmatige basis. Toen mijn dochtertje bij Maddy vioolles begon te spelen, leek me het een fijne uitdaging om iets nieuws te proberen. Als ik het niet kon, dan kon ik dat op mijn hersenletsel steken ;o). Wat eerst begon als iets leuks om samen met mijn dochter te doen, groeide al snel uit tot een nieuwe bron van zelfvertrouwen en een enorme vooruitgang van de fijne motoriek van beide handen. Deze grote vooruitgang kwam door het maatwerk van Maddy om tijdens het vioolspelen mijn vingers tegelijk sterker en soepeler te maken.  Daarbij kwam de emotionele ondersteuning waardoor ik kon doorzetten op moeilijke en confronterende momenten. De nadruk lag op groei en ontwikkeling dan wel op prestatie en vooruitgang. 

Ines Van Praet

Niet enkel voor kinderen, ook voor volwassenen kunnen deze sessies veel betekenen. 
​Voor volwassenen die geconfronteerd worden met met onzekerheid, die graag steviger in hun schoenen staan als ze voor een groep moeten spreken, die door een moeilijke periode gaan of kampen met een burn-out, die graag willen werken rond lichaamsbewustzijn en ademhaling maar ook graag iets met kunst doen, die op zoek zijn naar een wekelijks moment helemaal voor zichzelf…
We werken met schoonheid, met klanken, met trillingen, met de viool. Door hiermee bezig te zijn keer je naar binnen en vind je je eigen frequentie.

Zowel voor kinderen als voor volwassenen kan het daarom fijn zijn om daar via de viool verder op in te gaan en in het groeitraject te stappen.
De stap om via je hobby aan die dingen te werken is veel kleiner dan om naar een therapeut te stappen. Bovendien is de vertrouwensband er al en zijn de tools (de viool, muziek) bekend, waardoor er onmiddellijk diep gewerkt kan worden en geen tijd verloren wordt met kennismaking en uitzoeken waar de moeilijkheden ontstonden.
Uiteraard zijn ook mensen welkom die hier geen vioolles volgen, maar ik werk wel altijd met de viool. 

​Ik volgde verschillende opleidingen en modules kunstzinnige therapie bij Art of Eden. Ik volgde ook verschillende cursussen bij Hilde Goris, en deed in 2019-2020 het verdiepingstraject voor coachen en therapeuten.

Scroll Up