Over Maddy

Over mij

​Ik woon in een huis in het bos, samen met mijn man Peter, onze kinderen Daan en Anke en onze hond Ayla. Ik ben introvert en heb tijd nodig om dingen te overdenken en te voelen wat klopt voor mij. Ik houd niet van drukte en lawaai, die overbelasten mijn voelsprieten.
Al van jongsaf helpt muziek me om thuis te komen. Ik ontdekte al gauw dat ik me beter voelde als ik viool speelde. Ik gebruikte als kind – en nog steeds – de kracht van muziek om moeilijke dingen om te buigen naar iets moois. Als ik speel, ben ik verbonden met mijn diepste zelf, en van daaruit wil ik mensen raken en ontroeren. Daar zit de kracht van mijn vioolspel.
Ik houd van verhalen en sprookjes, van magie. Van de wereld van elfen en draken. Van Harry Potter. En van de stem van Stephen Fry.

Ik begon met vioolspelen in de muziekacademie van Mol en behaalde er in 1989 de regeringsmedaille voor viool en de prijs van de gemeente Mol. Nadien zette ik mijn studies verder in het Lemmensinstituut.
Het bijzondere aan die school was dat er enorm veel belang werd gehecht aan vocale muziek. Er werd heel veel gezongen en dat heeft de basis gelegd die me zowel in het dagelijkse leven als bij het musiceren nog elke dag dient: ADEM.
Ik studeerde er viool bij Wim De Moor, die me niet alleen als violiste maar ook als mens enorm veel heeft meegegeven. 
In 1994 startte ik ook met barokviool bij Bernadette Bracke.

​​Na het behalen van mijn laureaatsdiploma aan het Lemmensinstituut studeerde ik verder aan het conservatorium van Antwerpen. Daar behaalde ik in 1999 het masterdiploma viool bij Vegard Nilsen en in 2001 het diploma specialisatie orkest bij Johannes Leertouwer.
Ondertussen volgde ik ook voor barokviool les bij Johannes Leertouwer en Midori Seiler.
Ik deed orkeststages barokviool bij Sigiswald en Barthold Kuijken, en verschillende masterclasses kamermuziek bij Midori Seiler en Jos Van Immerseel. Ik bekwaamde me vooral in vocale muziek (passies, cantates, oratoria …) en kamermuziek. 

Ik speel als freelance violiste in verschillende orkesten en ensembles die zich op deze muziek toeleggen. Zo speel ik momenteel in Kapellmeister Barokensemble, Bach Academie Alden Biesen, Le Concert d’Anvers, Terra Nova Collective en andere.

Ik richtte in 2006 Hogar Kokopelli op, om vrijer te zijn in het lesgeven, en me volledig te kunnen richten op de noden van de leerling. Wat begon met enkel wat viool- en pianolessen werd al gauw een vioolschool, met extra veel aandacht voor het samen musiceren.

Omdat ik het vocale stuk nog meer wou integreren bij Hogar Kokopelli volg ik sinds 2019 een opleiding Koordirectie bij Tom Johnson en Marleen De Boo, en heb ik het Koor Las Voces de la Yurta opgericht. 

Scroll Up