Las Voces de la Yurta

Las Voces de la Yurta

Las Voces De La Yurta is een gemengd koor voor volwassenen en tieners (16+). Wij zijn momenteel met 17 zangers, en nog op zoek naar extra sopranen! (maar ook alten, tenoren en bassen zijn nog welkom!) Wil je eens komen proberen, altijd welkom na even contact op te nemen.

Hieronder kunnen jullie meer lezen over het ontstaan van Las Voces de la Yurta. Foto’s en een verslag van het eerste optreden, van ons kerstconcert, en van ons concert in mei 2022 vind je bij agenda en activiteiten. De foto’s hieronder dateren van het coronatijdperk, maar wij zingen uiteraard zonder masker 😉 !

Vanuit mijn opleiding aan het Lemmensinstituut, heb ik altijd een grote affiniteit gehad met vocale muziek.
Als violiste resulteerde dat in een grote voorliefde voor het spelen van passies, cantates, oratoria en opera. Maar ook als lerares neem ik, zowel in de vioollessen als in de lessen samenspel, steeds weer de toevlucht tot zingen als ik dingen wil uitleggen of repeteren.
Op de jaarlijkse muziekkampen van Hogar Kokopelli heb ik dan ook vanaf het begin gezorgd dat mijn leerlingen konden kennismaken met zingen in een koor. 

Ik hoorde iemand onlangs vertellen dat voor hem samen eten ‘la magie de la cuisine’ is. Wel, voor mij is samen zingen de magie van muziek!

Ine Vervaeke

In 2018 hadden we op kamp prachtige muziek gezongen met ons koor. We wilden die muziek graag brengen op ons jaarlijkse kerstconcert, en daarom besloten we de ouders te vragen het koor te komen versterken. Vele ouders hadden immers al regelmatig aangegeven dat ze de activiteiten van Hogar Kokopelli ook graag wilden meedoen. 
​De repetities en het concert waren zó leuk dat ik het voelde kriebelen om een koor op te richten. Daarom ben ik in 2019 gestart met een opleiding koordirectie.

In september 2021 heb ik ‘Las Voces de la Yurta’ opgericht. Een gemengd koor voor volwassenen. Nu kan iedereen die graag zingt, ook mensen die geen instrument bespelen, genieten van wat Hogar Kokopelli biedt: repeteren op een ‘holistische’ manier, met veel aandacht voor houding, ademhaling en lichaamsbewustzijn, Door het zingen werk je onbewust op concentratie, welbevinden en zelfvertrouwen. Samen zingen werkt bevrijdend. Je komt weer thuis bij jezelf, en je kan je verbinden met anderen.
We zijn gestart met een 20-tal enthousiaste zangers, en we repeteren op donderdagavond van 20u – 22u.

Het is enorm inspirerend om samen, elk in zijn eigen stem, tot iets moois te komen. En de yurt is de kers op de taart!

Eva Roeykens
Scroll Up