Home

Algemene info

Maddy

Ik ben Maddy Lodewyckx. Ik ben professionele violiste, en ervaren lerares viool, kamermuziek en samenspel. In 2006 richtte ik mijn eigen vioolschool Hogar Kokopelli op. Ik ben een gedreven pedagoge en coach, en geef les op een holistische manier, met aandacht voor en op maat van ieder individu dat ik in mijn Hogar mag ontvangen.

Vioolles

Tijdens het schooljaar kan je bij Hogar Kokopelli terecht voor wekelijkse vioollessen onder begeleiding van Maddy. Deze lessen zijn voor kinderen van alle leeftijden en niveaus, maar ook voor volwassenen die hun viool weer ter hand willen nemen of al hun hele leven gedroomd hebben van viool te leren spelen.
De lessen zijn aangepast aan de inviduele noden van de leerling. Voor iedereen die niet meteen past binnen het rigidere en academische systeem van de standaard muziekacademie, kan dit een hele verademing zijn.
Wees dus heel erg welkom in onze Hogar, waar je thuis kan komen.

Samenspel

​In kleine groepen ontvangt Maddy meerdere dagen per week leerlingen van alle leeftijden en niveaus die houden van samen muziek maken en dit graag (beter) willen leren. Samenspel is teamwork, met alle vreugde en uitdagingen dat dat met zich meebrengt. 
Maddy creëert een veilige omgeving, zodat ook leerlingen die het moeilijker vinden om in groep te spelen of zich te concentreren er hun plaats vinden. De lessen samenspel lopen het hele schooljaar en er wordt steeds naar een concert toegewerkt.

Ook andere instrumenten zijn welkom!

Coaching

Maddy biedt ook coaching via muziek aan.
Voor kinderen met extra uitdagingen zoals ASS, ADHD en andere.
Of voor iedereen, jong en oud, die via muziek wil ontspannen, wil verbinden met zichzelf, een technische moeilijkheid of de hindernissen op het pad van het leven wil overkomen.
We werken via het musiceren aan lichaamsbewustzijn, aan het vergroten van leerkansen, het verbeteren van concentratie,  en aan zelfvertrouwen.
Deze sessies kunnen het hele jaar doorlopen, of voor een kortere periode om bepaalde dingen concreet aan te pakken. 

Las Voces de la Yurta

Las Voces de la Yurta is het koor van Hogar Kokopelli. Het werd opgericht in september 2021, om mensen die geen instrument bespelen toch het plezier van samen muziek maken te laten ervaren. Ook de koorrepetities zijn doordrongen van Maddy’s ‘holistische’ aanpak in de veilige Hogar die de yurt is. 

De wereld van muziek, zo immens groot! Het is leuk om dan een goede gids te hebben die je de juiste wegen instuurt, die je de mooiste dingen laat ontdekken, die aantoont waar je moet op letten, die mee een eind op stap gaat en die je daarna zelf laat gaan.

Een goede gids waar je jouw kinderen aan toevertrouwt, wetende dat ook zij langs de juiste weggetjes lopen, een gids die aantoont dat ze soms een heel eind moeten gaan om bepaalde dingen te kunnen ontdekken.

Zo’n gids is Maddy wel zeker: ze luistert, ze geeft de juiste tips, ze is enthousiast, is flexibel, en ze past zich steeds aan aan de groep of het individu voor haar. Super om samen met haar die immense wereld een beetje te ontdekken.

Familie Van Laer – Van Emelen

Nieuwste berichten:

Scroll Up