10 jaar Hogar Kokopelli!

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Hogar Kokopelli in 2016, deden we 2 grote feestelijke concerten. Eentje met Kerst, om het feestjaar te openen, en eentje op het einde van het feestjaar.


Bij dit Schimmenconcert dat we deden in november lieten we Kokopelli op wereldreis gaan! Hij vertrekt met zijn vriend Heyoka vanuit zijn thuisbasis in Mexico, en de kleuren van de wind van Pocahontas voeren hen naar de verenigde staten (I want to be in America!), en verder door naar Alaska. Van daar  maakt hij de oversteek naar Scandinavië waar hij Vikingen en Pipi Langkous ontmoet. Hij vaart naar Engeland waar hij Shakespeare tegenkomt, en dan naar het vasteland voor een ontmoeting met de verliefde Mahler en de barbier van Sevilla. Vervolgens blaast de Griekse Boreas hem naar Azië, waar hij draken ziet dansen, en waar hij op avontuur gaat in Lion City. Hij komt via wat omwegen in Afrika terecht, en vaart uiteindelijk met piraten weer mee naar Mexico.

Een schimmenconcert is natuurlijk geen schimmenconcert zonder een schimmenspel! We maakten prachtige Schimmen voor de schimmenkast, en de beelden werden rechtstreeks geprojecteerd voor het publiek. Zo konden ze perfect onze muzikale reis volgen, en de muziek sprak verder voor zich. 

We speelden voor de gelegenheid ook met blazers en slagwerk erbij zodat we een symfonisch orkest hadden!
Het waren zalige concerten! Hieronder kunnen jullie enkele filmpjes zien. Voor meer foto’s kan je hier kijken.

Scroll Up