Bertem in Concert

Wat was het een feest op zaterdag 27 mei!

De gemeente toverde de nieuwe sporthal om tot een waar sportpaleis met een groot podium en fantastische belichting, om plaats te geven aan de zeker 140 muzikanten van de 5 Bertemse muziekverenigingen. De Koninklijke Filharmonie uit Leefdaal, de koninklijke fanfare Sint Lambertus uit Leefdaal, de Koninklijke fanfare De Vier Heemskinderen uit Bertem, de Koninklijke harmonie Sint Cecilia uit Korbeek-Dijle, en Hogar Kokopelli uit Bertem sloegen de handen in elkaar om samen een ongezien concert te brengen!

We speelden en zongen met Hogar Kokopelli een eigen programma met Dragon Dances, Excalibur, Sto mi e milo en May it be.

Daarnaast vormden we een echt symfonisch orkest, en speelden we samen met enkele blazers uit alle verenigingen het eerste deel uit de Nieuwe Wereld Symfonie van Dvorak, de highlights uit The Two Towers uit Lord of the Rings, én samen met ons koor Las Voces De La Yurta en het symfonisch orkest brachten we het wereldberoemde slavenkoor ‘Va Pensiero’ uit Nabucco van Verdi.

Het was fantastisch! Wat een ervaring voor onze strijkers om ook eens met blazers te kunnen werken! Een avond die we niet snel zullen vergeten! Om jullie nog wat te laten meegenieten of om na te genieten hieronder enkele filmpjes van dit memorabele concert:

Scroll Up