Kokopellikampen

Hogar Kokopelli vzw organiseert al jaren zomerkampen, en soms ook wel eens musiceerdagen in de kortere vakanties. Onze zomerkampen zijn het jaarlijkse hoogtepunt, waar we samen maandenlang naar uitkijken!

Deze zomer gaan we weer naar het Verloren Bos, van 14 tot en met 21 augustus!

Ons eerste kampje was in de zomer van 2009, met als thema Peter en de Wolf. Omdat Hogar Kokopelli nog niet zo lang bestond toen, waren er vooral veel jonge kinderen, we deden vooral muziekinitiatie.

Het resulteerde in een prachtige voorstelling waar we het verhaal van Peter en de wolf zongen en speelden.

Door omstandigheden kon er pas in 2015 weer een kamp plaatsvinden. We gingen toen naar Willerzie, een prachtig huis met een rivier die door de tuin stroomde en die een heus eiland vormde. Ideaal voor ons kampthema ‘Barbie en de Piraten’!

Als je op de foto klikt kan je meer foto’s zien!

Ons Kokopellikamp van 2016 was in de Kafhoek bij het Muziekbos in Ronse. ‘Pocahontas!’ Het was een voorbereiding van ons schimmenconcert waarin Kokopelli op reis ging doorheen de hele wereld! We speelden dan ook muziek van overal.

Als je op de foto klikt zie je nog meer foto’s, en hier kan je de kampblog lezen.

2017 was de eerste keer dat we naar het Verloren Bos in Lokeren gingen. Het kasteel was het perfecte Zweinstein voor ons Harry Potter thema! We speelden en zongen muziek van de 8 films, en we deden zelfs een Kerstbal!

Voor de thuisblijvers was er “The Daily Prophet”-blog die jullie hier kunnen raadplegen. Een fotoverslag zie je als je op de foto klikt.

In 2018 Vertoefden we met Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel in de Nevelen van Avalon, in het Laathof, het bijhuis van het kasteel van Hingene. We maakten een prachtige muziektheater voorstelling. De muziek hebben we opnieuw uitgevoerd tijdens ons kerstconcert.

Hier kan je de kampblog lezen.

In 2019 deed het kasteel van het Verloren Bos voor ons dienst als het kasteel van de familie Von Trapp. The sound of Music vulde toen een week lang het kasteel! We hadden een heerlijke tijd met alle muziek uit de film, en voerden ook hier weer een prachtige muziektheater voorstelling op.

De blog geeft je een fijn beeld van dit heerlijke kamp! Een filmverslag van de slotvoorstelling kan je zien als je op de foto klikt.


Helaas mochten we van overheidswege niet op kamp in 2020, en omwille van de nog steeds onvoorspelbare situatie beslisten we om het kamp van 2021 in Bertem in de yurt van Hogar Kokopelli te doen. Het kampthema was Orpheus en Euridice, compleet met de olympische discipline speerwerpen!

Als je op de foto klikt kan je meegenieten!


In 2022 gaan we weer naar het Verloren Bos, van 14 tot en met 21 augustus! Wil je graag mee, stuur dan een mailtje voor meer info. Het kampthema is nog een verrassing!

Scroll Up